Press releases

press_release “Saving Hearts” in the press - Medical students from Romania and foreign countries (Ireland, Sweden) are invited to participate in the next three years to summer schools “Saving Hearts”, in which will be able to attend advanced interventional cardiology and cardiovascular surgery. Original source: Turnul Sfatului Studenții vor vedea la lucru chirurgi de renume, utilizând infrastructura de ultimă generație a Spitalului… Read More »
press_release Saving Hearts: Școală de vară la ULBS și Polisano pe bani europeni - Saving Hearts: Școală de vară la ULBS și Polisano pe bani europeni Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Spitalul Polisano planifică un program de pregătire a viitorilor specialiști în  cardiologiei interventională și cardiovasculară din tară și străinătate. Proiectul ”Saving Hearts” se va derula după modelul școlilor de vară, pe o durată de 3 ani. Pentru… Read More »
press_release Saving Hearts: Innovative Methods and Techniques in Cardiac-vascular Disease Treatment -        Persoană de contact Corina Marin 0269 210512 corina.marin@ulbsibiu.ro Scoala de Vara Internationala SavingHearts Cei mai buni chirurgi cardiovasculari din Europa vor preda la SibiuNume importante la nivel european în chirurgia cardiovasculară, endovasculară și cardiologia intervențională participă la prima școală de vară organizată de țara noastră în domeniile mai sus enumerate. Programul denumit… Read More »
press_release Cei mai buni chirurgi cardiovasculari din Europa vor preda la Sibiu - Nume importante la nivel european în chirurgia cardiovasculară, endovasculară și cardiologia intervențională participă la prima școală de vară organizată de țara noastră în domeniile mai sus enumerate. Programul denumit ”Saving Hearts: Innovative Methods in Cardiovascular Disease Treatment” este rezultatul colaborării între Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Spitalul European Polisano, Universitatea din Lund (Suedia) și Institutul… Read More »
press_release Cei mai buni chirurgi cardiovasculari din Europa vor preda la Sibiu - Un numar de 20 de studenti ai Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și Lund (Suedia) vor avea posibilitatea sa participe la cursuri teoretice si practice sustinute de nume importante la nivel european in chirurgia cardiovasculara, endovasculara si cardiologia interventionala, in cadrul primei scoali de vara… Read More »
press_release Chirurgi cardiovasculari de renume vor preda la Sibiu - De astăzi şi până la finele lunii, Sibiul găzduieşte prima şcoală de vară organizată la nivel naţional în domeniile chirurgiei cardiovasculare, endovasculare şi cardiologia intervenţională. De aceasta beneficiază 20 de studenţi care urmează să participe la cursuri teoretice şi practice susţinute de nume importante la nivel naţional şi european. Programul poartă denumirea “Saving Hearts: Innovative… Read More »
press_release ”SavingHearts” – Despre chirurgie, despre profesioniști, pentru studenți - Operații transmise live, intervenții chirurgicale pentru care studenții sunt invitați să asiste în persoană, cursuri aplicate, profesori de renume din întreaga lume, studenți din Suedia, Irlanda și România. Câteva din elementele școlii de vară ”SavingHearts”, proiect finanțat prin Erasmus+ și implementat în urma parteneriatului dintre Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Spitalul European Polisano, Universitatea din… Read More »
press_release Studenți din Suedia și Irlanda învață medicină la Sibiu - Facultatea de Medicină din Sibiu a găzduit, luni, 20 iulie, lansarea programului “Saving Hearts”, o școală de vară finanțată prin programul Erasmus+, în cadrul căreia aproximativ 30 de studenți din Sibiu și de la alte două universități din Suedia și Irlanda vor beneficia de o pregătire de specialitate oferită de doctori de renume. Prin acest… Read More »
press_release Comunicat de presă – Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu - Dr. Sherif Sultan, unul din cei mai apreciați chirurgi din lume, devine Doctor Honoris Causa al ULBS Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu va acorda titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Sherif Sultan, chirurg irlandez de origine egipteană, considerat printre cei mai buni cercetători din lume în domeniul chirurgiei cardio-vasculare. Vicepreședinte al Societății Mondiale de Chirurgie… Read More »
press_release Prof. Sherif Sultan awarded title of Doctor Honoris Causa at University in Romania - Prof. Sherif Sultan, Vascular Surgeon at Galway University Hospitals, was recently honored with title of “Doctor Honoris Causa” at the Lucian Blaga University of Sibiu (ULBS) in Romania. A special ceremony took place on the 24th March 2015 to mark the occasion at Aula Magna Library ULBS. During the ceremony tributes were paid to his… Read More »
press_release Dr. Sherif Sultan, unul din cei mai apreciaţi chirurgi din lume, devine Doctor Honoris Causa al ULBS - Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu va acorda titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Sherif Sultan, chirurg irlandez de origine egipteană, considerat printre cei mai buni cercetători din lume în domeniul chirurgiei cardio-vasculare. Vicepreşedinte al Societăţii Mondiale de Chirurgie Vasculară, dr. Sherif Sultan s-a implicat activ în diferite proiecte ale Universităţii sibiene, inclusiv prin faptul că… Read More »
press_release Chirurgii Europei despre ”școala inimii” de la Sibiu: colosal, fantastic, aveți viitor - ”SavingHearts” este prima școală de vară organizată la Sibiu și dedicată studenților de la Medicină, școală în cadrul căreia tinerii au avut șansa de a lucra și de a învăța de la unii dintre cei mai bine cotați chirurgi și profesori în medicina cardiovasculară europeană. Cursurile intensive, operațiile transmise în direct generând discuții interactive cu… Read More »
press_release Intervenție în premieră națională la Polisano: pacient salvat de la amputarea piciorului cu o bioproteză de ultimă generație | Video - Dr.Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano, asistat de dr. Sherif Sultan, unul dintre primii trei chirurgi cardiovasculari din lume, și de dr. Petru Liuba, de la Universitatea Lund din Suedia, au realizat în premieră o intervenție la Sibiu. Un pacient de 63 de ani, cu ischemie critică, aflat în pericolul de a-i fi… Read More »
press_release Saving Hearts, școala pentru viitori chirurgi de top, și-a deschis porțile | Foto - Toate pozele Câteva zeci de studenți, reprezentanți ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, ai universităților partenere din Suedia și Irlanda, precum și ai Spitalului European Polisano au participat la deschiderea Școlii de vară ”Saving Hearts”. Școala finanțată în cadrul programului Erasmus+ este caracterizată drept unul din cele mai importante evenimente din domeniul medical la Sibiu,… Read More »
press_release Premieră medicală pentru Europa de Est, la Sibiu - Spitalul European Poli­sano a realizat o premieră pentru România şi Europa de Est. Este vorba despre un implant de grefă vasculară biosintetică, cu ţesut de ovine, efectuată de echipa Heart Team, condusă de conf. univ. dr. Victor Costa­che, directorul medical al Spitalului European Poli­sano şi şeful secţiei de Chi­rurgie Cardiovasculară şi To­ra­cică, Intervenţia chirurgi­cală realizată… Read More »
press_release Saving Hearts: Prima promoţie a Şcolii de Vară pentru chirurgi cardiovasculari (VIDEO) -   Peste 5o de tineri medici din ţară şi străinătate au absolvit la Sibiu, la începutul lunii august, cursurile primei Şcoli de vară din România pentru chirurgi cardiovasculari, în cadrul proiectului “Saving Hearts”. Timp de şapte zile,  în perioada 20-31 iulie, tinerii absolvenţi de medicină din cadrul Universității ”Lucian Blaga”  Sibiu și Lund, Suedia, au… Read More »
press_release Prima scoală de vară pentru chirurgi cardiovasculari, deschisă la Sibiu - Chirurgi cardiovasculari de top din Europa vin la Sibiu, în luna iulie, şi  fac pregătire cu studenţii facultăților de Medicină din cadrul Universității ”Lucian Blaga” și Lund, Suedia, în cadrul unui proiectului “Saving Hearts”. Sesiunea de training pentru studenţii români şi suedezi are loc în cadrul primei scoli de vara pe medicina din Romania, în… Read More »
press_release Renumitul chirurg Sherif Sultan, Doctor Honoris Causa al ULBS - Dr.Sherif Sultan, unul din cei mai apreciați chirurgi din lume și colaborator apropiat al medicilor de la Spitalul  Polisano, devine Doctor Honoris Causa al Universitații “Lucian Blaga” din Sibiu. Chirurg irlandez de origine egipteană, dr. Sherif Sultan este vicepreședinte al Societății Mondiale de Chirurgie Vasculară, fiind unul dintre cei mai buni cercetători în domeniul chirurgiei… Read More »
press_release Chirurgul vrea să aducă Nobelul la Sibiu: lăsați tinerii medici să plece în străinătate - Sherif Sultan, considerat unul din cei mai buni chirurgi din lume, face voluntariat în România în cadrul unor proiecte inovative. Zilele trecute a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”Lucian Blaga”, ocazie cu care a anunțat și ținta noilor sale cercetări: Premiul Nobel pentru Medicină. În fața studenților la Medicină din Sibiu, profesorul… Read More »
press_release Se dă startul primei școli internaționale de vară dedicate medicinei cardio - 20 de studenți ai Facultăților de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Lund (Suedia) vor avea posibilitatea să participe la cursuri teoretice și practice susținute de nume importante la nivel european în chirurgia cardiovasculară, endovasculară și cardiologia intervențională. Cursurile fac parte din cadrul primei Școli Internaționale de Vară organizată în România, în… Read More »
press_release Un titan al chirurgiei mondiale numit Doctor Honoris Causa, la Sibiu - Profesorul Sultan Sherif, unul din cei mai apreciați chirurgi în domeniul cardiovascular din lume, a primit, marți, 24 martie, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ,,Lucian Blaga” din Sibiu,  la propunerea Facultății de Medicină. Ceremonia de înmânare a distincţiei acordată pentru întreaga activitate dedicată cercetării în medicină a avut loc în Aula Magna a… Read More »
press_release Premiera pentru Europa de Est la Sibiu – Primul implant de grefa vasculara biosintetica cu tesut de ovine - Viata unui pacient de 63 de ani, diagnosticat cu boala arteriala periferica, a fost salvata printr-o interventie de implantare de grefa vasculara biosintetica, realizata la Spitalul European Polisano in premiera pentru Europa de Est. Interventia, incheiata cu succes, a durat 1h 30 minute si a fost efectuata de echipa Heart Team, condusa de Conf. Dr.… Read More »