press_release

Dr. Sherif Sultan, unul din cei mai apreciaţi chirurgi din lume, devine Doctor Honoris Causa al ULBS

Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu va acorda titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Sherif Sultan, chirurg irlandez de origine egipteană, considerat printre cei mai buni cercetători din lume în domeniul chirurgiei cardio-vasculare.

Vicepreşedinte al Societăţii Mondiale de Chirurgie Vasculară, dr. Sherif Sultan s-a implicat activ în diferite proiecte ale Universităţii sibiene, inclusiv prin faptul că a asigurat studenţilor de aici acces la stagii de practică în Irlanda, institutele pe care le conduce.

În plus, dr. Sherif Sultan va veni să predea la Sibiu, în cadrul unui proiect european de formare a tinerilor specialişti în chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională – ‘Saving Hearts’ – proiect derulat de Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, Universitatea din Lund şi Spitalul European Polisano.

Festivitatea decernării titlului va avea loc marţi, 24 martie 2015, în Aula Magna a ULBS, situată pe str. Lucian Blaga nr. 2, de la ora 12:00. Presa este invitată să ia parte la acest eveniment.

Acordarea acestei distincţii vine ca urmare a propunerii făcute de Facultatea de Medicină şi Farmacie ‘Papiu Ilarian” din Sibiu. ‘De ce este important pentru Sibiu? Ştim că în regiunea Sibiului – am mai spus asta – mortalitatea în cazurile cardio-vasculare este pe primul loc în Europa. Şi atunci când unul dintre primii trei chirurgi din lume în acest domeniu se află la Sibiu nu poate fi decât un lucru benefic, prin proiectele demarate sau care urmează a fi demarate şi catalizate de astfel de personalitate’, arată dr. Victor Costache, conferenţiar universitar în cadrul Facultăţii de Medicină.

Original source:   http://www.romedic.ro/dr-sherif-sultan-unul-din-cei-mai-apreciati-chirurgi-din-lume-devine-doctor-honoris-causa-al-ulbs-0N50467

Data publicarii: 24-03-2015