press_release

Renumitul chirurg Sherif Sultan, Doctor Honoris Causa al ULBS

Dr.Sherif Sultan, unul din cei mai apreciați chirurgi din lume și colaborator apropiat al medicilor de la Spitalul  Polisano, devine Doctor Honoris Causa al Universitații “Lucian Blaga” din Sibiu.

Chirurg irlandez de origine egipteană, dr. Sherif Sultan este vicepreședinte al Societății Mondiale de Chirurgie Vasculară, fiind unul dintre cei mai buni cercetători în domeniul chirurgiei cardio-vasculare.

Legătura sa cu Sibiul s-a intensificat în ultimul an, când Sultan s-a alăturat mai multor proiecte revoluționare pentru chirurgia intervențională din România.

Citește și: Premieră mondială la Sibiu: Operaţie revoluţionară pentru anevrism aortic

”Știm că în regiunea Sibiului – am mai spus asta – mortalitatea în cazurile cardio-vasculare este pe primul loc în Europa. Și atunci când unul dintre primii trei chirurgi din lume în acest domeniu se află la Sibiu nu poate fi decât un lucru benefic, prin proiectele demarate sau care urmează a fi demarate și catalizate de astfel de personalitate”, spune dr. Victor Costache.

Titlul de Doctor Honoris Causa al ULB va fi acordat marți, 24 martie, urmare a propunerii înaintate de Facultatea de Medicină și Farmacie „Papiu Ilarian” din Sibiu.

Dealtfel,  dr. Sherif Sultan a asigurat studenților de la ULBS acces la stagii de practică în Irlanda, iar din 2015 va preda la Sibiu, în cadrul unui proiect european de formare a tinerilor specialiști în chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională – ”Saving Hearts”.

Original source:  http://www.stiridesibiu.ro/?p=17856&

Data publicării: 23.03.2015