Premiera pentru Europa de Est la Sibiu – Primul implant de grefa vasculara biosintetica cu tesut de ovine

press_release

Viata unui pacient de 63 de ani, diagnosticat cu boala arteriala periferica, a fost salvata printr-o interventie de implantare de grefa vasculara biosintetica, realizata la Spitalul European Polisano in premiera pentru Europa de Est. Interventia, incheiata cu succes, a durat 1h 30 minute si a fost efectuata de echipa Heart Team, condusa de Conf. Dr.… Read More »

Continue reading


Un titan al chirurgiei mondiale numit Doctor Honoris Causa, la Sibiu

press_release

Profesorul Sultan Sherif, unul din cei mai apreciați chirurgi în domeniul cardiovascular din lume, a primit, marți, 24 martie, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ,,Lucian Blaga” din Sibiu,  la propunerea Facultății de Medicină. Ceremonia de înmânare a distincţiei acordată pentru întreaga activitate dedicată cercetării în medicină a avut loc în Aula Magna a… Read More »

Continue reading


Se dă startul primei școli internaționale de vară dedicate medicinei cardio

press_release

20 de studenți ai Facultăților de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Lund (Suedia) vor avea posibilitatea să participe la cursuri teoretice și practice susținute de nume importante la nivel european în chirurgia cardiovasculară, endovasculară și cardiologia intervențională. Cursurile fac parte din cadrul primei Școli Internaționale de Vară organizată în România, în… Read More »

Continue reading


Chirurgul vrea să aducă Nobelul la Sibiu: lăsați tinerii medici să plece în străinătate

press_release

Sherif Sultan, considerat unul din cei mai buni chirurgi din lume, face voluntariat în România în cadrul unor proiecte inovative. Zilele trecute a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”Lucian Blaga”, ocazie cu care a anunțat și ținta noilor sale cercetări: Premiul Nobel pentru Medicină. În fața studenților la Medicină din Sibiu, profesorul… Read More »

Continue reading


Renumitul chirurg Sherif Sultan, Doctor Honoris Causa al ULBS

press_release

Dr.Sherif Sultan, unul din cei mai apreciați chirurgi din lume și colaborator apropiat al medicilor de la Spitalul  Polisano, devine Doctor Honoris Causa al Universitații “Lucian Blaga” din Sibiu. Chirurg irlandez de origine egipteană, dr. Sherif Sultan este vicepreședinte al Societății Mondiale de Chirurgie Vasculară, fiind unul dintre cei mai buni cercetători în domeniul chirurgiei… Read More »

Continue reading


Prima scoală de vară pentru chirurgi cardiovasculari, deschisă la Sibiu

press_release

Chirurgi cardiovasculari de top din Europa vin la Sibiu, în luna iulie, şi  fac pregătire cu studenţii facultăților de Medicină din cadrul Universității ”Lucian Blaga” și Lund, Suedia, în cadrul unui proiectului “Saving Hearts”. Sesiunea de training pentru studenţii români şi suedezi are loc în cadrul primei scoli de vara pe medicina din Romania, în… Read More »

Continue reading


Saving Hearts: Prima promoţie a Şcolii de Vară pentru chirurgi cardiovasculari (VIDEO)

press_release

  Peste 5o de tineri medici din ţară şi străinătate au absolvit la Sibiu, la începutul lunii august, cursurile primei Şcoli de vară din România pentru chirurgi cardiovasculari, în cadrul proiectului “Saving Hearts”. Timp de şapte zile,  în perioada 20-31 iulie, tinerii absolvenţi de medicină din cadrul Universității ”Lucian Blaga”  Sibiu și Lund, Suedia, au… Read More »

Continue reading


Premieră medicală pentru Europa de Est, la Sibiu

press_release

Spitalul European Poli­sano a realizat o premieră pentru România şi Europa de Est. Este vorba despre un implant de grefă vasculară biosintetică, cu ţesut de ovine, efectuată de echipa Heart Team, condusă de conf. univ. dr. Victor Costa­che, directorul medical al Spitalului European Poli­sano şi şeful secţiei de Chi­rurgie Cardiovasculară şi To­ra­cică, Intervenţia chirurgi­cală realizată… Read More »

Continue reading


Saving Hearts, școala pentru viitori chirurgi de top, și-a deschis porțile | Foto

press_release

Toate pozele Câteva zeci de studenți, reprezentanți ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, ai universităților partenere din Suedia și Irlanda, precum și ai Spitalului European Polisano au participat la deschiderea Școlii de vară ”Saving Hearts”. Școala finanțată în cadrul programului Erasmus+ este caracterizată drept unul din cele mai importante evenimente din domeniul medical la Sibiu,… Read More »

Continue reading


Intervenție în premieră națională la Polisano: pacient salvat de la amputarea piciorului cu o bioproteză de ultimă generație | Video

press_release

Dr.Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano, asistat de dr. Sherif Sultan, unul dintre primii trei chirurgi cardiovasculari din lume, și de dr. Petru Liuba, de la Universitatea Lund din Suedia, au realizat în premieră o intervenție la Sibiu. Un pacient de 63 de ani, cu ischemie critică, aflat în pericolul de a-i fi… Read More »

Continue reading