press_release

Saving Hearts: Școală de vară la ULBS și Polisano pe bani europeni

Saving Hearts: Școală de vară la ULBS și Polisano pe bani europeni

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Spitalul Polisano planifică un program de pregătire a viitorilor specialiști în  cardiologiei interventională și cardiovasculară din tară și străinătate. Proiectul ”Saving Hearts” se va derula după modelul școlilor de vară, pe o durată de 3 ani. Pentru primul an proiectul a obținut finanțare europeană în valoare de 140.000 de euro.

”In urma selectiei aplicatiilor de proiecte Erasmus+, axa Parteneriate Strategice, Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu va primi finantare pentru derularea unui program intensiv inovativ in domeniul cardiologiei interventionale si chirurgiei cardiovasculare, cu o durata de 3 ani, desfasurat in parteneriat cu Clinica Polisano Sibiu, Universitatea din Lund, Suedia si institutul de cercetare Western Vascula Institute din Galway, Irlanda”, precizează ULBS.

În cadrul proiectului vor fi organizate Scoli de Vara în care vor fi predate cursuri avansate pentru studentii Facultatilor de Medicina din tara si strainatate care au parcurs deja modulele generale de pregatire in domeniul cardiologiei si care sunt interesati sa urmeze cariere medicale in domeniu.

”Studentii participanti la proiect vor beneficia de o pregatire de exceptie cu medici specialisti de renume atat din tara, cat si din strainatate, deoarece finantarea prin proiect permite decontarea mobilitatilor atat pentru studenti cat si pentru lectori”, precizează ULBS.

Cursurile practice se vor face în Clinica Polisano din Sibiu, partener in acest Proiect și care ”dispune de cea mai moderna platforma de imagistica medicala si de cele mai noi dotari ale sectiilor de cardiologie si chirurgie cardiovasculara”. Departamentele de specialitate ale clinicii sunt dotate cu angiograf de ultima generatie, cu servicii de maximă complexitate pentru tratamentul infarctului miocardic acut, a bolilor ischemice cardiace, coronarografii, arteriografii, angioplastii sau endoprotezări de anevrism de aortă, argumentează ULBS.

In cadrul aplicatiilor practice zilnice, studentii vor asista in sistem supravegheat la investigatiile imagistice pe cord, interventiile chirurgicale cardiace si interventiile minim invazive, vor putea dobandi informatii si cunoastinte despre cele mai moderne tehnici de operare in complicatiile  bolilor cardiace ischemice (by-pass aorto-coronarian), corecția anomaliilor congenitale cardiace, plastii si protezări valvulare si isi pot imbunatati curricula de pregatire cu notiuni moderne legate de evaluarea pacientului cardiac, indicaţii şi momentul operaţiei, metode și tehnici utilizate în operațiile cardiace,  circulația extracorporeală, stopul cardiac indus, protecția miocardică, cardioplegia, perfuzia coronariană.

Cursurile vor fi interactive, cu transmiteri live bidirectionale din salile de operatii ale clinicii, in sala de curs sau prin sisteme de telemedicina.

Original source:  http://www.stiridesibiu.ro/?p=9096

Data publicării: 15.09.2014