press_release

“Saving Hearts” in the press

Medical students from Romania and foreign countries (Ireland, Sweden) are invited to participate in the next three years to summer schools “Saving Hearts”, in which will be able to attend advanced interventional cardiology and cardiovascular surgery.

Original source: Turnul Sfatului

Studenții vor vedea la lucru chirurgi de renume, utilizând infrastructura de ultimă generație a Spitalului Polisano. Managerul de proiect este dr. Victor Costache, tânărul medic român reîntors din Franța și recunoscut pentru premierele mondiale realizate deja la Sibiu.

“Saving Hearts: Innovative Methods and Techniques in Cardiac-vascular Disease Treatment” este numele complet al proiectului care a fost selectat spre finanțare în cadrul programului Erasmus+, axa Parteneriate Strategice. Proiectul școlii de vară este derulat prin intermediul Universității ”Lucian Blaga” Sibiu. Aceasta va primi finanțare pentru derularea unui program intensiv inovativ în domeniul cardiologiei intervenționale și chirurgiei cardiovasculare, cu o durată de trei ani. În acest proiect, partenerii ULBS sunt Clinica Polisano Sibiu, Universitatea din Lund (Suedia) și institutul de cercetare Western Vascular Institute din Galway (Irlanda).
”În cadrul proiectului vor fi organizate școli de vară în care vor fi predate cursuri avansate pentru studenții facultăților de medicină din țară și străinătate, care au parcurs deja modulele generale de pregătire în domeniul cardiologiei și care sunt interesați să urmeze cariere medicale în domeniul cardio-chirurgiei, după absolvirea facultății. Studenții participanți la proiect vor beneficia de o pregătire de excepție cu medici specialiști de renume, atât din țară, cât și din străinătate, deoarece finanțarea prin proiect permite decontarea mobilităților atât pentru studenți, cât și pentru lectori”, se arată în prezentarea proiectului. Potrivit descrierii aplicației, studenții care vor participa la ”Saving Hearts”
se vor putea familiariza cu cele mai moderne tehnici imagistice de explorare a cordului, de diagnosticare și tratament intervențional al afecțiunilor cardiovasculare.

Alături de ”Echipa Inimii”

Partener extrem de important al acestui proiect, Spitalul Polisano va asigura spațiul de desfășurare pentru cursurile și stagiile de pregătire. Spitalul dispune de cea mai modernă platformă de imagistică medicală, iar dotările de top din secțiile de cardiologie și chirurgie cardiovasculară sunt recunoscute la nivel internațional.
Astfel, în cadrul proiectului, studenții vor cunoaște modul de lucru al echipei multidisciplinare – cardiovasculară din cadrul Clinicii Polisano „The Heart Team”, condusă de dr. Victor Costache, cel care este și directorul medical al Spitalului Polisano. Alături de această echipă, studenții își vor însuși cunoștințele teoretice și practice privind managementul pre și post operator al pacientului operat pe cord.
”Departamentele de specialitate din Clinica Polisano sunt dotate cu angiograf de ultimă generație, oferind servicii de maximă complexitate pentru tratamentul infarctului miocardic acut, a bolilor ischemice cardiace, coronarografii, arteriografii, angioplastii, endoprotezări de anevrism de aortă. În cadrul aplicațiilor practice zilnice, studenții vor asista în sistem supravegheat la investigațiile imagistice pe cord, intervențiile chirurgicale cardiace și intervențiile minim invazive, vor putea dobândi informații și cunoștințe despre cele mai moderne tehnici de operare în complicațiile bolilor cardiace ischemice (by-pass aorto-coronarian), corecția anomaliilor congenitale cardiace, plastii si protezări valvulare și își pot îmbunătăți curriculum de pregătire cu noțiuni moderne legate de evaluarea pacientului cardiac, indicaţii şi momentul operaţiei, metode și tehnici utilizate în operațiile cardiace, circulația extracorporeală, stopul cardiac indus, protecția miocardică, cardioplegia, perfuzia coronariană.