press_release

Comunicat de presă – Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu

Dr. Sherif Sultan, unul din cei mai apreciați chirurgi din lume, devine Doctor Honoris Causa al ULBS

Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu va acorda titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Sherif Sultan, chirurg irlandez de origine egipteană, considerat printre cei mai buni cercetători din lume în domeniul chirurgiei cardio-vasculare.

Vicepreședinte al Societății Mondiale de Chirurgie Vasculară, dr. Sherif Sultan s-a implicat activ în diferite proiecte ale Universității sibiene, inclusiv prin faptul că a asigurat studenților de aici acces la stagii de practică în Irlanda, institutele pe care le conduce.

În plus, dr. Sherif Sultan va veni să predea la Sibiu, în cadrul unui proiect european de formare a tinerilor specialiști în chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională — ‘Saving Hearts’ — proiect derulat de Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, Universitatea din Lund și Spitalul European Polisano.

Festivitatea decernării titlului va avea loc marți, 24 martie 2015, în Aula Magna a ULBS, situată pe str. Lucian Blaga nr. 2, de la ora 12:00. Presa este invitată să ia parte la acest eveniment.

Acordarea acestei distincții vine ca urmare a propunerii făcute de Facultatea de Medicină și Farmacie ‘Papiu Ilarian’ din Sibiu. ‘De ce este important pentru Sibiu? Știm că în regiunea Sibiului — am mai spus asta — mortalitatea în cazurile cardio-vasculare este pe primul loc în Europa. Și atunci când unul dintre primii trei chirurgi din lume în acest domeniu se află la Sibiu nu poate fi decât un lucru benefic, prin proiectele demarate sau care urmează a fi demarate și catalizate de astfel de personalitate’, arată dr. Victor Costache, conferențiar universitar în cadrul Facultății de Medicină.

Sibiu,

23 martie 2015

Original source:  http://www.agerpres.ro/comunicate/2015/03/23/comunicat-de-presa-universitatea-lucian-blaga-din-sibiu-15-23-25