press_release

Chirurgi cardiovasculari de renume vor preda la Sibiu

De astăzi şi până la finele lunii, Sibiul găzduieşte prima şcoală de vară organizată la nivel naţional în domeniile chirurgiei cardiovasculare, endovasculare şi cardiologia intervenţională. De aceasta beneficiază 20 de studenţi care urmează să participe la cursuri teoretice şi practice susţinute de nume importante la nivel naţional şi european.

Programul poartă denumirea “Saving Hearts: Innovative Methods in Cardiovascular Disease Treatment” şi este rezultatul colaborării dintre Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Spitalul European Polisano, Universitatea din Lund, Suedia, şi Institutul de cercetare Western Vascular Institute, din Irlanda. În cadrul şcolii de vară, cei 20 de studenţi selectaţi vor lua parte la cursuri susţinute de medici specialişti de renume, atât din ţară, cât şi din străinătate şi se vor familiariza cu cele mai moderne tehnici imagistice de explorare a cordului, de diagnosticare şi tratament intervenţional al afecţiunilor cardiovasculare. “Bolile cardiovasculare sunt o problemă de sănătate publică. Acestea constituie prima cauză de mortalitate din România. Şcoala de vară <> abordează atât aspecte teoretice, cât şi practice din chirurgia cardiovasculară, endovasculară şi cardiologie intervenţională, pentru a oferi studenţilor cea mai bună pregătire, în conformitate cu cele mai noi proceduri de tratament în domeniu. Programul va include şi cursurile interactive, cu transmiteri live din sălile de operaţii ale Spitalului Polisano în sala de curs, prin sisteme de telemedicină, precum şi wokshop-uri cu cele mai noi tehnologii din domeniu, respectiv implantare de valve transcateter şi implantarea de endoproteze”, a declarat dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano şi şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică din cadrul aceleiaşi instituţii.

Cursurile şi stagiile de pregătire, găzduite de Spitalul Polisano

Cursurile şi stagiile de pregătire se vor desfăşura în cadrul Spitalului European Polisano, care dispune de cea mai modernă platformă de imagistică medicală şi dotări de top în cadrul secţiilor de cardiologie şi chirurgie cardiovasculară, recunoscute la nivel internaţional. Astfel, studenţii vor cunoaşte modul de lucru al echipei cardiovasculare multidisciplinare “Echipa inimii – Heart Team”, alcătuită, după model european, din chirurgi cardiovasculari, cardiologi, anestezişti şi radiologi de prestigiu:  conf. dr. Victor Costache, dr. Nicolae Florescu, şeful Secţiei de Cardiologie Intervenţională şi dr. Alexandru Voican, medic specialist în cardiologie intervenţională, dr. Mihai Chiloflischi, şeful Secţiei ATI şi conf. dr. Adrian Şanta, şeful secţiei de Imagistică Cardiovasculară. Lectorii programului desfăşurat în perioada 20 – 31 iulie, la Sibiu, sunt cadre didactice din instituţiile partenere, dar şi personalităţi din domeniul medicii cardiovasculare.

Şcoala de vară este finanţată prin programul Erasmus+ şi se va derula în fiecare vară, până în 2017. Deschiderea oficială a şcolii are loc astăzi, de la ora 10, în Sala Senatului a ULBSm situată în incinta Facultăţii de Medicină.

Original source:  http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/chirurgi-cardiovasculari-de-renume-vor-preda-la-sibiu-108350.html

Data publicării: 19.07.2015